Оказване на помощ на пътя

Да поговорим за християнските ценности. Да поговорим за взаимната помощ, безвъзмездната. “Обичай ближния си”. На пътя, понякога, стават инциденти с различен характер – повреди на превозното средство, пътно-транспортни произшествия и така нататък.

Макар да сме християни, малцина са онези сред нас, които биха посветили времето си в помощ някому, които биха отделили час, два, три, за да помогнат с отстраняването на технически проблем. И понеже времето е тъй безценно, отлита без да пита, оползотворете го – абонирайте се към някоя фирма за пътна помощ или се погрижете застраховката ви да покрива помощ на пътя. В тези ситуации, когато сте аварирали, най-добре да имате сигурен гръб – да ви бъде оказано съдействие, да бъде трансферирана, преместена колата ви до място, където би могла да “пренощува” безопасно, без да се опасявате от кражби, или пък да бъде отремонтирана, или пък да бъде предадена за скрап.

Пътна помощ при тежки катастрофи
Малцина се онези, които не биха се притекли на помощ на катастрофирал човек, изпаднал в тежка ситуация с опасност за живота. Макар да е по-лесно да се обадиш на телефонния номер 112 и да очакваш пристигането на линейна, полицейски автомобил или пожарна, би могъл да изразиш с действия отговорността си, извеждайки хората от беда.

Пътна помощ в страната
В коя част на България живеете? Може би на Запад? Или в източното крайбрежие? На север или на юг? Където и да сте, с когото и да сте, каквото и превозно средство да шофирате, все някога може да ви се наложи подмяна на гума или масло, доставка на гориво, извеждане на колата от канавка, в която е попаднала вследствие на лошо шофиране или катастрофа, или вследствие на някакъв авто дефект. Каквато и да е причината, ние можем да ви съдействаме.