Пътна помощ в чужбина

Авариите на автомобилите или злополуките на пътя в чужбина чертаят още по-мрачни хоризонти, особено ако не знаете езика или не разполагате с необходимите средства.
За щастие, редица компании, ситуаирани в България, предлагат пътна помощ за чужбина, транспортирайки бусове, камиони, автомобили, селскостопанска техника, автобуси, мотокари, мотоциклети и всякакви други превозни средства до указано от вас място. За да се възползвате от подобна услуга, трябва просто да се обадите на някой телефонен номер.

Ала все пак има и друга възможност. При подбора на застраховател за автомобила обърнете внимание на международната поддръжка. Понякога, за едни и същи пари, бихте могли да получите услуга с много по-високи параметри, с далеч повече “екстри”. Такива са например замяната на гума, доставката на гориво, смяната на масло, издърпването на колата от канавка и така нататък – все дейности, за които да не плащате допълнително.

Съвети при аварии в чужбина
Когато пътувате в чужбина винаги носете със себе си повече средства, за да можете да отреагирате, ако стане нещо инцидентно, неочаквано и неприятно. За съжаление повредите и произшествията са трудно предвидими, пък и стандартът на нашата страна все още не е достатъчно висок, че да си позволим пътни суми, с каквито разполагат колегите европейци, средностатистическите, пък и професионалните шофьори.

Лицензирана ли е избраната от вас фирма за пътна помощ за извършване на дейността си?
Европейският Съюз стандартизира процедурите по отваряне на фирма, извършваща подобна дейност. За да може такава компания да работи, трябва да разполага с определена техника, както и с опитен персонал, врял и кипял!

Разбира се, последното няма отношение с нормативните изисквания, но се подразбира. Всяка фирма за пътна помощ трябва да може да ви съдейства максимално бързо и компетентно. Дори да сте извън Съюза, също обърнете внимание на лиценза. Ако в чужбина езиковата бариера ви пречи да преминете в разбираемото пространство, погледнете уебсайта на избраната от вас компания.