Пътна помощ за автомобили, пострадали от лошите пътища в България

В скорошен доклад на Световния икономически форум страната ни заема 99-то място по качество на пътищата. България е в оценяването с още 139 държави и е във втората непрестижна половина.

Класирането наистина е стряскащо лошо! Преди нашите пътища са поставени тези в Камбоджа, Танзания, Азербайджан, Индия и много, много други.

Питате се защо започваме така и какво общо има тази информация с услугите пътна помощ и репатриране на МПС? Ще разясним веднага.

Доста често медиите ни показват неприятни новини за пътни инциденти, причинени от нарушено асфалтово покритие. Да, точно това е терминът, с който полицията в България нарича дупките и неравностите на пътя, които нерядко причиняват катастрофи с различни щети.

При преминаване през дупка или неравност на пътното платно, независимо с каква скорост, автомобилът ви може да поднесе и да излезе от пътя, да пропадне в дупка, ако дупката е голяма, да се счупи или разкачи нещо по него. Това са по-безобидните варианти, за другите изобщо няма да говорим сега. При описаните случаи много често се налага викане на пътна помощ за ремонт и/или репатрак на лек или тежкотоварен автомобил. За съжаление, колкото и внимателни, съобразителни и безупречни да сте, докато шофирате, понякога нещата просто не зависят от вас.

Оказва се, че данъците и винетките, които плащаме, и километрите пътища, които се ремонтират и обновяват всяка година, не са достатъчни за комфортно и безопасно пътуване. Никой никога не е 100% застрахован от спукана гума, изтекъл антифриз, излизане от пътя, пропадане в яма, изтощен акумулатор и др.

Обадете се на RoadHelp (0878337265, 0887337264) за:

– ремонт и/или зареждане с гориво на място на аварирало МПС;
– репатрак в София на леки и тежкотоварни автомобили;
– репатрак в страната и чужбина на леки и тежкотоварни автомобили;
– изтегляне на излезли от пътя автомобили (от дерета, канавки и др);
– подаване на ток при изтощен акумулатор;
– репатриране на автомобили при наводнение, пожар, тежка зимна обстановка и други бедствия;
– насочване на аварирали и/или репатрирани автомобили от пътна помощ към съответните сервизи и техници;
– превоз на шофьора и пътниците от авариралия автомобил до посочено от тях място.

RoadHelp – качествена, сигурна и надеждна пътна помощ и репатрак в София и страната – при всякакви атмосферни условия, във всички часове на денонощието, без почивен ден в годината. Пожелаваме ви леко и безаварийно пътуване. В противен случай – разчитайте на нас.