Съвети за по-приятно и безопасно пътуване

Едва ли има нещо по-неприятно за пътуващите с МПС от това автомобилът им да спре някъде по пътя и да не може да продължи пътуването си. Спукана гума, илизане от пътя, затъване в сняг или кал, забравени на таблото ключове, повреда в двигателя, проблем със спирачките, замръзване на системите при ниски температури и още, и още. Все неприятни ситуации, в които шофьорите не обичат да попадат.
Но всичко това все пак се случва. Затова са измислени и услугите репатрак и денонощна пътна помощ в София и цялата страна.

Вижте съветите на RoadHelp, с които да сведете до минимум необходимостта от ползване на услугите на фирмите за пътна помощ:

1. Направете си застраховка Автокаско – при авария, произшествие или катастрофа тя ще покрие щетите и нуждите на вашето МПС безплатно.
2. Следете дали е валидна застраховката ви Гражданска отговорност.
3. Ако планирате дълго пътуване, преди да тръгнете на път, закарайте автомобила си за основен преглед и обслужване в автосервиз – късметът среща подготвените.
4. Спазвайте стриктно Правилника за движение по пътищата.
5. Шофирайте със скорост, съобразена с пътните условия – в дъждовни и снежни условия шофирането е особено опасно.
6. Избягвайте да шофирате, когато не сте в добро физическо състояние – недоспали, уморени, болни, на силни лекарства. Внимавайте много особено през нощта, когато е тъмно и организмът по-лесно се уморява.
7. Подгответе се с достатъчно гориво в резервоара.
8. Следете състоянието на гумите на автомобила си – достатъчно напомпани, достатъчно нови, достатъчно подходящи за пътните условия.
9. Почиствайте редовно фаровете си – това осигурява добра видимост и през нощта.
10. Не изпреварвайте други участници в движението при намалена видимост (дъжд, сняг, мъгла) или при хлъзгав участък в насрещното платно на движение.
11. Винаги шофирайте с предпазен колан!
12. Когато пътувате с деца – осигурете им детска седалка или детско столче.
13. Избягвайте телефонните разговори, докато шофирате – особено без hands free.
14. Не бързайте – по-добре да закъснеете, отколкото изобщо да не стигнете.
15. Пазете пешеходците в населените и извън населените места!
16. Не шофирайте след употреба на алкохол или други упойващи вещества! Не пийте алкохол и по време на шофиране.
17. Извадете си телефонен номер на денонощна пътна помощ – за помощ на място и за репатрак на МПС. Ако закъсате на пътя и се обадите на „пътна помощ“, попитайте по телефона за цената на тази услугата – спестете си неприятните изненади.

Пътна помощ и репатрак в София, страната и Европа – RoadHelp е на ваше разположение 24/7/365. Направете пътуването си по-приятно и безопасно.