По какви начини помагат фирмите за пътна помощ и репатриране на автомобили?

Фирмите за пътна помощ са били и ще бъдат от полза за много шофьори, изпаднали в трудна ситуация на пътя. Повредата на колата, изненадващото свършване на бензина, излизането от пътя и т.н. не са приятни моменти, но е успокояващо да знаете, че хора, които работят точно това, са на ваше разположение по всяко време.

Фирмите за пътна помощ и репатрак на аварирали автомобили оказват необходимото съдействие както при по-леки случаи, изискващи ремонт на място или изтегляне на превозното средство до най-близкия сервиз, така и за тежки ситуации, при които е необходимо репатриране на автомобила от/в чужбина.

Ще изброим по-конкретно услугите, които предлагат фирмите за пътна помощ и репатрак в София и страната.

Ремонт на място

В повечето случаи авариралите на пътя автомобили не се нуждаят от теглене до сервиз. Специализираните фирми предлагат бързо справяне с проблема и спестяване на разходи чрез квалифициран ремонт на повредения автомобил на място.

Сериозен пътен инцидент

Когато щетите са по-сериозни и не е възможно извършване на поправка на място, се прибягва до осигуряване на специализирана пътна помощ чрез изтегляне на автомобила в оторизиран или в най-близкия сервиз – според от желанията на клиента.

Рент-а- кар или такси

Когато клиентите трябва да продължат пътя си, често се осигурява кола под наем или такси за пътниците – за транспортирането им до конкретно място или удобен хотел.

Проследяване на ремонта

Професионалните фирми за помощ на пътя често комуникират със сервиза, в който превозното ви средство е закарано за ремонт, и информират вашата застрахователна компания за оценката на щетите, разходите по ремонта и времето, което ще отнеме той.

Репатриране или бракуване на повредения автомобил

По преценка и препоръка на застрахователната ви компания повреденият автомобил може да бъде репатриран за ремонт до (конкретен) сервиз или, поради невъзможност да бъде извършен ремонт (напр. ако той е нерентабилен) – да бъде бракуван.

Фирмите за пътна помощ могат да:

– организират транспортирането на превозното ви средство за ремонт до всяка точка на България или Европа, посочена от застрахователното дружество;

– инициират процедура за изоставяне на повреденото превозно средство в полза на държавата или подготвянето му за бракуване (предаване за скрап).

Резервни части

При необходимост от резервни части, които не са налични в сервиза, в който се поправя автомобилът ви, фирмите за пътна помощ могат да ги доставят от друг сервиз или град.