Транспортиране на увреден автомобил

Някой да ми даде дефиниция на увреден / повреден / развален автомобил. Какво за Бога е това? Ами… ето що е – автомобил, който поради някаква техническа повреда не може да се придвижва въобще или придвижването му е силно затруднено, или има опасност от пътно транспортно произшествие, например ако воланът не работи както трябва или пък ако е спукана гума и карате по джанта, или ако тече гориво, ако чистачките са се увредили, а вали дъжд, и така нататък. В тези изброените случаи не е разрешено шофирането.

Разбира се, лично ваша отговорност е да поддържате прилежно състоянието на колата си. Но ето, не сте били достатъчно отговорни и съобразителни – закъсали сте на пътя и сте далеч от дома. Какви са възможностите пред вас?

1. Викайте неволята;
2. Обадете се на приятел;
3. Справете се сам с техническия проблем;
4. Обадете се на фирма за пътна помощ.

И с последната опция решенията на тази задача се изчерпат. Но да ги разгледаме обстойно отгоре-надолу.

Неволята – чели ли сте приказката за нея? Един човек закъсал с каруцата си, защото колелото й се счупило. Викал ли той, викал “-Невольо, ела да ми оправиш колата”. Ала тя не дошла. Няколко часа по-късно той положил усилия, оправил сам колелото и се измъкнал от калта. Калта е метафора, ако не си разбрал. Демек – оправил е каруцата!!!

Опция 2 – обади се на приятел. Това звучи като в едно популярно тв шоу, нали? Където се печелеха 100 000 лв. Както и да е. Но в случай че живеете в Благоевград, а сте закъсали в Русе или Бургас, приятелите няма как да помогнат, бидейки далеч от вас. Това не върши работа, освен ако закъсате в града или в областта, където живеете.

Следваща възможност – да ремонтирате сами автомобила си. Имате ли познанията? Супер! Нямате? Лоша работа. Аз не разбирам от коли и не се гордея с това.

Воала – опция 4. Време е за търговския намек! Но да бъдем честни – имате ли друг избор? Всъщност пътните фирми, освен че работят доказани специалисти, офертите за пътна помощ са повече от прилични, така че няма от какво да се притеснявате!

При нужда от пътна помощ се обадете на нашите телефони.